Mostra Gastronòmica Ranxets 2020
- 22/03/2020 12:00 - 15:00
-
Pl. Remendadores (Jardins Cal Bofill)
-
Pg. Colom, Baix a Mar, Torredembarra, Tarragona
- 3 € (Tapa+beguda)
- 977 644 580
- turisme@torredembarra.cat
- www.turismetorredembarra.cat
MOSTRA GASTRONÒMICA RANXETS, LA CUINA A TORREDEMBARRA
Diumenge, 22 de març
SUSPÈS
El proper 22 de març tindrà lloc una nova edició de la Mostra “Ranxets, la cuina a Torredembarra” amb la participació de set restaurants del municipi que, alguns d'ells, cuinaran els seus plats in situ, al mateix envelat.
Els restauradors participants oferiran una degustació a un preu de 3 € (tapa+beguda) dels següents plats:
- Arròs amb bacallà. Cal Silver.
- Sardines al forn. Can Lluís.
- Sípia amb mandonguilles. El Capitán.
- Fideuejat. Hostal Coca.
- Arròs amb galeres. La Xeriueta.
- Fideuejat. Las Palmeras.
- Pop roquer de Torredembarra amb patates i romesco. Òxid.
- Bull a l'allipebre. Cuiners: Àlex Segú i Eloi Figuerola.
* Del 22 de març al 5 d'abril també podreu degustar aquests plats als restaurants participants.
El programa d’activitats de la Mostra del 22 de març és el següent:
- A partir de les 12 h: Showcooking: Com es cuinen els Ranxets? A càrrec dels restaurants participants.
- A partir de les 12 h fins a exhaurir existències: Degustació de Ranxets. Venda de tiquets de la degustació, el mateix dia a l’envelat de Cal Bofill (Tapa + beguda: 3 €). Cervesa artesana local Estraperlo: 2 €.
- De 13 a 14.30 h: Taller infantil de cuina (Milfulls de verat a càrrec d'Andrea Molné)
- Altres actes gratuïts: inflable infantil i havaneres amb Cavall Bernat.
Altres activitats:
DIMECRES 18 DE MARÇ A LES 19 H.
Cicle de conferències curs 2019/2020
"A la vora dels Ranxos mariners", a càrrec de Gabriel Comes i Joaquim Orts, URV, ACT i CESM.
Sala de reunions del Casal Municipal
Què són els Ranxets?
Els Ranxets són plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.
És una generosa varietat de plats que van des d’escabetxos fins bull a l’all i pebre, passant per musclos a la marinera, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop..., truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, etc.
La promoció gastronòmica amb el nom de Ranxets s’inspira en el llibre homònim del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, un llibre de receptes, però també de conceptes culinaris.